Kan jag välja betygspoäng och kommentar samtidigt som återkoppling?

Kommentar kan alltid läggas oavsett vilken sorts bedömning som används. 

Guide för att lägga till betygspoäng som bedömning.

(Guiden förutsätter att du använder en dator).

  1. Gå till Lärplattformen, i menyn i toppen av skärmen välj "Arbetsytor".

  2. Välj den arbetsyta där uppgiften du vill sätta betygspoäng på. Notera att du måste vara undervisande lärare för arbetsytan för att redigera en uppgift.

  3. När du nu är inne i arbetsytan. Se raden i mitten av skärmen med olika knappar, vänsterklicka på "Uppgifter".

  4. Om vyn du ser nu är tom så finns inga uppgifter i arbetsytan. Om du däremot har en eller flera uppgifter synliga kan du välja den du vill sätta poäng på genom att vänsterklicka på de tre prickarna och välja alternativet "Redigera".

  5. I nedre vänstra hörnet av rutan som nu öppnats så finns tre kryssrutor "Bokstavsbetyg", "Poäng" och "Betygspoäng" vänsterklicka i kryssrutan vid "Betygspoäng" för att välja att uppgiften ska få poäng.

  6. När du kryssat i rutan så får du möjligheten att "Lägg till nivå", du kan lägga till en nivå för A, B, C, D, E, F och -. Nivån kopplar du till en poäng som krävs för att uppnå bokstavsbetyget.

  7. Om du kryssat i "betygspoäng" kryssrutan och fyllt i de nivåer du behöver, se till nedre högra hörnet i rutan och klicka på "Uppdatera" för att uppdatera uppgiften direkt alternativt vänsterklicka på plustecknet ➕ och välj antingen "Spara utkast" eller "Publicera senare".

meitner-gradepoing-workspace.gif

Relaterad till

Uppdaterad

Var denna artikel till hjälp?

/