Var lägger jag in poäng på en uppgift?

Guide för att välja att bedöma uppgift med poäng.

(Guiden förutsätter att du använder en dator).

1. Gå till Lärplattformen, i menyn i toppen av skärmen välj "Arbetsytor".

2. Välj den arbetsyta där uppgiften du vill sätta poäng på. Notera att du måste vara undervisande lärare för arbetsytan för att redigera en uppgift.

3. När du nu är inne i arbetsytan. Se raden i mitten av skärmen med olika knappar, vänsterklicka på "Uppgifter".

4. Om vyn du ser nu är tom så finns inga uppgifter i arbetsytan. Om du däremot har en eller flera uppgifter synliga kan du välja den du vill sätta poäng på genom att vänsterklicka på de tre prickarna och välja alternativet "Redigera".

5. I nedre vänstra hörnet av rutan som nu öppnats så finns tre kryssrutor "Bokstavsbetyg", "Poäng" och "Betygspoäng" vänsterklicka i kryssrutan vid "Poäng" för att välja att uppgiften ska få poäng.

6. När du kryssat i rutan syns ett nytt fält direkt under som ber dig lägga till en "Maxpoäng" här skriver du in det numeriska värdet på maxpoängen till exempel 100.

7. Om du kryssat i "Poäng" kryssrutan och fyllt i en "Maxpoäng", se till nedre högra hörnet i rutan och klicka på "Uppdatera" för att uppdatera uppgiften direkt alternativt vänsterklicka på plustecknet ➕ och välj antingen "Spara utkast" eller "Publicera senare".