Hur gör jag så uppgift/planering syns i “Provschemat”?

I uppgiftskalender syns enbart enskilda uppgifter. Dessa uppgifter kan i sin arbetsyta ligga i en och samma planering men det syns ej ifrån uppgiftskalendern.

 

En eleven och vårdnadshavare ser alltid alla uppgifter i sin "Att göra" lista i Meitner hubben.

 

Som standard syns uppgifter i uppgiftskalendern. Guiden i denna artikel förklarar hur du kontrollerar ifall den är inställd att synas eller ej.

 

Guide för att visa i uppgiftkalendern.

(Guiden förutsätter att du använder en dator).

  1. Gå till Lärplattformen, i menyn i toppen av skärmen välj "Arbetsytor".

  2. Välj den arbetsyta där uppgiften du vill kontrollera ifall den är inställd att synas i uppgiftskalendern finns. Notera att du måste vara undervisande lärare för arbetsytan för att redigera en uppgift.

  3. När du nu är inne i arbetsytan. Se raden i mitten av skärmen med olika knappar, vänsterklicka på "Uppgifter".

  4. Om vyn du ser nu är tom  finns inga uppgifter i arbetsytan. Om du däremot har en eller flera uppgifter synliga kan du välja den du vill kontrollera genom att vänsterklicka på de tre prickarna och välja alternativet "Redigera".

  5. I övre högra hörnet i rutan som nu öppnats finns en kryssruta som namnet "Visa i uppgiftkalender", om en kryssrutan är ikryssad så innebär det att uppgiften visas i uppgiftskalendern. Om kryssrutan är urkryssad så är uppgiften dold i uppgiftskalendern. 

  6. Om du kryssat i eller ur kryssrutan, se till nedra högra hörnet i rutan och klicka på "Uppdatera" för att uppdatera uppgiften direkt alternativt vänsterklicka på plustecknet ➕ och välj antingen "Spara utkast" eller "Publicera senare".

meitner-test-edit-assignment-workspace.gif

Relaterad till

Uppdaterad

Var denna artikel till hjälp?

/