Hur kan vi skapa fler valmöjligheter vid anmäld frånvaro?

Som standard kommer Meitner med tre alternativ för anmäld frånvaro:

Frånvarotyp All personal Vårdnadshavare
Anmäld Ja Ja
Ledig Ja Nej
Annan skolaktivitet Ja Nej

Som skoladministratör kan flera typer av anmäld frånvaro idefinieras för skolan för att hitta inställningarna följ dessa instruktioner.

1. Logga in i Meitner på din desktop och gå till "Adminpanelen".
  2. Använd menyn och navigera till "Skolinställningar", håll din muspekare över texten.
  3. Se extramenyn som öppnas, välj alternativet "Typer" genom att vänsterklicka med musen.

Scrolla nedåt om du är på en mindre skärm tills boxen "Typer för anmäld frånvaro" syns.

Klick-bara bilder så att man kan förstora.

1. Typer som är markerade med ett hänglås kan ej redigeras, genom att klicka på knappen "Skapa" kan all personal få fler alternativ vid anmäld frånvaro.